گفتار درمانی

خانهگفتار درمانی

یکی از ضروری ترین نیازھای زندگی روزمره انسان، ارتباط  داشتن با دیگران و انتقال خواسته ھا، علایق، مشکلات و درونگریھای خود به آنھاست.گفتار را میتوان نظامی قراردادی دانست که به منظور ارتباط بین انسانھا به کار میرود و از یک پشتوانه درکی و شناختی (زبان) برخوردار است. ھر چند نوشته ھا، اشارات، نشانه ھا، حالات چھره و … ھمگی راھھای مختلف انتقال اندیشه ھا و خواسته ھای فرد می باشند ، ولی گفتار اصلی ترین وسیله ارتباطی انسان است.امروزه پدر و مادران با کسب آگاھی ھای لازم توانسته اند با مشکل گفتاری کودک خود آشنا شده و به موقع، راهھای پیش گیری از آن را جست و جو و اقدام به گفتار درمانی نمایند.در گذشته علم گفتار درمانی نقش کم  رنگی در جامعه ایفا می کرد و به دلیل سطح آگاھی پایین خانواده ھا، اغلب کودکان با مشکل گفتاری، بدون درمان می ماندند و در دوران نوجوانی و بزرگسالی، مشکلاتی در زندگی اجتماعی خود پیدا می کردند.
​​​​​​​
گوشه گیری، ازجمع گریزان بودن و تمسخر اطرافیان و ھمسالان موجب می شد آنان از پیشرفت ھای تحصیلی و اجتماعی به دور باشند.امروزه متخصصان گفتار درمانی توانسته اند این مشکل را به راحتی حل نموده و دغدغه و نگرانی را از خانواده ھا دور سازند.​​​​​​​

گفتار درمانی چیست؟

​​​​​​​​​​​​​گفتاردرمانی یا آسیب شناسی گفتار و زبان رشته ای از علوم توانبخشی است که به بررسی ماھیت انواع اختلالات گفتار و زبان و نیز روشھای تشخیص و درمان این اختلالات میپردازد.
ھمچنین ارزیابی و تشخیص اختلال در بلع نیز در حیطه تخصص متخصصان گفتار درمانی است.

گفتار درمانی چه چیزهایی را بررسی می کند؟​​​​​

زبان از دو بخش درکی و بیانی تشکیل شده و گفتار دارای چھار قسمت می باشد که عبارتند از: تولی، روانی، صوت ، تشدید گفتار درمانگران به ارزیابی و درمان کودکانی میپردازند که در فراگیری زبان مادری یا استفاده صحیح از گفتار دچار مشکل ھستند و نیز بزرگسالانی که به دلیلی، توانایی گفتاری خود را از دست داده اند،متخصصین گفتاردرمانی در طول دوران تحصیل با آناتومی و فیزیولوژی اندام گفتار و نیز مباحث زبانشناسی و روانشناسی آشنا میشوند.ارزیابی و مطالعه دقیق اختلالات گفتار و زبان یا اختلالات ارتباطی و ھمچنین نوتوانی و بازتوانی، از اختیارات متخصصین گفتار درمانگر است.روند ارزیابی و تشخیص اختلالات گفتار و زبان در گفتاردرمانی مانند سایر بیماریھا شامل معاینات و بررسیھای ویژه می باشد.در مرحله بعدی و پس از تشخیص ویژگیھای اختلال، درمان بیمار آغاز می شود.درمان اختلالات ارتباطی متکی به دارو درمانی و نظایر آن نبوده، بیشتر جنبه آموزشی دارد و با تکیه بر توانمندیھای بیمار و استفاده از رویکردھای حسی-حرکتی، ارتباطی، شناختی-فراشناختی و زبانشناختی فرد را به سمت غلبه بر ناتوانیھایش ھدایت می کند.

موارد الزامی برای گفتار درمانی؟

​​​​​١.تاخیر در شروع گفتار در کودکان:
شامل کودکانی که از نظر پزشکی و ذھنی ھیچ مشکلی ندارند اما گفتار آنھا مانند سایر ھمسالان خود نیست.

٢.اشکال در تلفظ اصوات گفتاری:
شامل کودکان و یا بزرگسالانی که در بیان صحیح یک حرف یا حروف ھنگام صحبت کردن با مشکل مواجه میشوند.

٣.عدم برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی ازسوی کودک:
این مشکل میتواند به دلایل مختلف از جمله فقر محیط ارتباطی، مشکلات ذھنی، اختلالات طیف اتیسم و … اتفاق بیفتد.
۴.ناروانی در گفتار:
شامل کودکان و بزرگسالان دارای لکنت و یا سرعت گفتار نامناسب می شود۵.کم شنوایی یا ناشنوایی:
این افراد ابتدا به متخصصین گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس مراجعه میکنند و بعد از دریافت وسایل کمک شنیداری برای آموزش گفتار و زبان باید حتما به متخصص گفتار درمان مراجعه کنند.
۵٫اشکال در درک کلام:
این مشکل میتواند به دلایل مختلف از جمله مشکلات ذھنی، ضربه به مغز ،اختلالات طیف اتیسم و … اتفاق بیفتد.
٧.اختلال در بلع:
شامل کودکان وبزرگسالانی که در ھر یک از مراحل بلع از جمله مکیدن،جویدن و بلعیدن و ھمچنین کنترل ابریزش دھان دچار مشکل باشند.سکته مغزی، ضربه مغزی، نوزادان نارس کودکان
  • خسارت نداشتن گفتار​​​​​​​​​​​​​​
    این مسئله به نوبه خود موجب صدمات روحی و عاطفی و متزلزل شدن بھداشت روانی فرد و خانواده می شود. اگر این نارسائی ھا مانند بسیاری از بیماریھا، مزمن تر گردد، عواقب ناگوار بیشتری خواھد داشت. بنابراین ارائه ھر چه سریعتر و بھتر خدمات گفتار درمانی برای اشخاص مبتلا ضروری است.
    ​​​​​​​
    در این ھمکاری سایر متخصصین که بیماران مبتلا به اختلالات گفتار و زبان به آنھا مراجعه می کنند، برای تشخیص به موقع و ارجاع مناسب، حیاتی و ارزشمند است.نکته مھم
    لازم به ذکر است که ھر چه افراد مبتلا به اختلالات گفتاری سریعتر به گفتار درمانی مراجعه کنند، پیشرفتھای بھتری را نشان داده و راحتتر درمان میشوند.

آدرس

میرداماد، میدان مادر، خیابان سنجابی (بهروز سابق)، کوچه چهارم، پلاک ۵، طبقه چهارم، واحد 11

تلفن تماس: 09022255013-22255013-22255014
ایمیل: info@apamaclinic.com

 

 

نماد الکترونیکی

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت کلینیک آپاما محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.