افسردگی در کودکان نیز مانند بزرگسالان می تواند پیامدهای زیادی به همراه داشته باشد و وضعیت جسمانی، سلامت و رشد کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
افسردگی در کودکان با چه نشانه هایی همراه است؟
افسردگی در کودکان با نشانه های اولیه و ثانویه همراه می باشد. توجه نکردن به نشانه های اولیه، وضعیت افسردگی را به نشانه های ثانویه خواهد برد. در این صورت اختلالات مختلفی از افسردگی نتیجه می شود. به عنوان مثال کودک به بی خوابی، تنش های عصبی، تپش قلب، اختلالات خلقی، استرس و … دچار می شود.
نشانه های افسردگی در کودکان
نشانه های اولیه افسردگی در کودکان می تواند با اختلال در یادگیری و وضعیت درس خواندن همراه باشد. ضمن اینکه چنین کودکی بسیار منزوی و گوشه گیر خواهد بود. این نوع نشانه ها باید در زمان بروز جدی گرفته شوند. در غیر این صورت با گذشت زمان دیگر نمی توان به سرعت این نوع بیماری را کنترل و درمان نمود. در چنین شرایطی شاید طبق نظر پزشک نیاز به مصرف دارو وجود داشته باشد.
اگر افسردگی در کودکان مورد درمان قرار نگیرد، ممکن است فرد را در بزرگسالی دچار بزهکاری، پرخاشگری و …نماید. کودکی که به افسردگی دچار است، نمی تواند مانند هم سن و سالان بازی کند، به دنبال دوست نیست و گاهی به شدت در قهر و تنهایی فرو می رود. بی حوصله و پرخاشگر است و اشتهای کمی دارد. تکانشگری، رفتارهای پرخطر و لجبازی در این کودکان افزایش می یابد متاسفانه در چنین مواردی والدین کودک گمان می کنند فرزند آن ها دارای خلقیات خاص می باشد و یا به مشکلات گوارشی دچار شده است.
علت بروز افسردگی در کودکان
کودکان دنیای شادی دارند و دیرتر از سایرین به مشکلات واکنش نشان می دهند. جدایی پدر و مادر در سنین کودکی، رفتار نامناسب با کودک به خصوص در سنین پایین، عدم توجه به کودک و استعدادهای او، تبعیض بین فرزندان، از دست دادن پدر و مادر و … مهم ترین دلایل بروز افسردگی در کودکان می باشد.
اگر مدت این افسردگی در کودک بیش از ۲ هفته باشد، حتماً باید به متخصص روانشناسی مراجعه کنید.